Skip to content

Studium przypadku
Pralinqa

Jablonec nad Nisou, Czechy

Unikatowe miejsce, unikatowe wymagania, unikatowe rozwiązanie

  • 1 sztuka DUPLEX Basic
  • Do 4500 m3 / hr / AHU
  • 65 m2 sufit kuchenny
  • Ogrzewanie
  • Chłodzenie
  • Wentylacja

Unikatowe miejsce, wymagania i rozwiązanie

O Pralinqa

Pralinqa to firma, która została założona w 2022 roku. Zajmuje się produkcją czekoladowych pralin oraz włoskiego lodu, czyli gelato. Są dumni z jakości składników, które następnie przekształcają w ekskluzywne wersje czekolady i gelato. Gdy będziesz w Jabloncu, nie zapomnij tu zajrzeć.

W listopadzie 2021 roku właściciel Q – Burger BAR i Pralinqa zwrócił się do nas z prośbą o konsultacje w sprawie jego nowego projektu – produkcji pralin i gelato (włoskiego lodu). Ten unikatowy projekt miał na celu stworzenie produktów wysokiej jakości, inspirowanych wzornictwem Jabloneckich pereł.

O Pralinqa

Wymagania klienta

Wyzwanie

Pierwszym krokiem było spotkanie w planowanej przestrzeni produkcyjnej, gdzie omówiliśmy wizje i wymagania dotyczące sprzętu i środowiska. Kluczowe było rozwiązanie wentylacji, która początkowo obejmowała wymóg dwóch okapów dla kuchenki indukcyjnej i kabiny. Po dokładnej ocenie zaproponowaliśmy alternatywę w postaci sufitu wentylacyjnego, który lepiej pasował do stylu i funkcjonalności przestrzeni. Ten system wentylacji zapewnia wydajny wyciąg bezpośrednio nad stołem roboczym i zapewnia czystość i higieniczne warunki pracy bez niepotrzebnego rozprzestrzeniania się farby w tym obszarze.

Kolejnym ważnym wymogiem była kontrola temperatury w obszarze produkcyjnym, która musiała być utrzymywana w zakresie od 18 do 20°C. Zaprojektowaliśmy instalację sufitu kuchennego, DUPLEX Basic i zewnętrznej jednostki Fujitsu o mocy cieplnej 14 kW, aby spełnić wymagania temperaturowe nawet podczas wysokich temperatur letnich oraz zapewnić ogrzewanie w miesiącach zimowych.

Wyzwanie

Sufit kuchenny + DUPLEX Basic

Rozwiązanie

Po udanym przejściu od teorii do praktyki, właściciel jest bardzo zadowolony z nowej przestrzeni produkcyjnej. Pralinqa ma teraz nowoczesne i funkcjonalne środowisko do produkcji pralin i lodów, w którym zagwarantowane są idealne warunki do produkcji wysokiej jakości. Naszym celem było stworzenie środowiska, które nie tylko spełnia wymagania techniczne, ale także wspiera kreatywność i produkcję rzemieślniczą.

Więcej szczegółów - skontaktuj się z nami

Rozwiązanie

Odtwórz wideo

Video testimonial

Przeprowadź wywiad z właścicielem Pralinqa, w którym opisuje, jakie były ich wymagania i jak przebiegał cały projekt.

Pan Aleš Kuncl -Właściciel

Galleria

Zajrzyj do środka Pralinqa

Wynik

Kompaktowość

Kompaktowe wymiary z naciskiem na głębokość i inteligentne rozwiązania dla ograniczonych przestrzeni montażowych.

Niska waga

Centrale wentylacyjne ATREA są łatwe w obsłudze dzięki plastikowemu wymiennikowii odzysku ciepła i lekkiej izolacji obudowy.

Wysoka wydajność

Wysoce wydajne wymienniki odzysku ciepła opracowane i wyprodukowane przez ATREA oraz energooszczędne wentylatory najwyższej klasy.

Własny system sterowania

Zaawansowany technologicznie system sterowania opracowany i wyprodukowany we własnym zakresie jest dostosowany do naszych central wentylacyjnych i stosowany w całym portfolio.

Zainstalowane produkty

Skontaktuj się z nami

Powiedz nam, jak możemy pomóc

Masz pytania, potrzebujesz porady lub chcesz uzyskać więcej informacji o naszych produktach i usługach? Daj nam znać za pomocą tego formularza kontaktowego. Nasz zespół odpowie tak szybko, jak to możliwe, z rozwiązaniem dostosowanym specjalnie dla Ciebie.

Umów konsultację

Cookies consent

For the best experience of using our website, we need your consent to the processing of cookies. These are small files that are temporarily stored in your browser. Thank you for giving it to us and helping us to further improve the website.