System kontroli opracowany specjalnie dla obiektów gastronomicznych. Podstawową zasadą działania jest wykrywanie temperatur powyżej zakresu gotowania, a jednocześnie w obszarach bez gotowania o standardowej temperaturze pokojowej. Ponieważ wartości te są oceniane, automatycznie dostarczana jest optymalna wydajność systemu HVAC. Oczywistą zaletą tego projektu jest redukcja kosztów eksploatacji wentylatora i zapotrzebowanie na ponowne podgrzanie świeżego powietrza nawet o 40 %.
Zalecamy zainstalowanie go jako systemu z jednostką wentylacyjną DUPLEX lub z elementami wentylatora SVF i automatyczną kontrolą pracy.
Jak zaprojektować odpowiedni system do kuchni przemysłowych?
Ta część zawiera wszystkie niezbędne informacje na temat projektowania właściwego systemu i rzeczy, których należy unikać. Przeznaczona jest przede wszystkim dla operatorów obiektów gastronomicznych.
Dlaczego wyroby spółki ATREA?
ATREA s.r.o. produkuje główne elementy systemu, w skład których wchodzą centrale wentylacyjne DUPLEX z rekuperacją, sufity wentylacyjne i klimatyzacyjne, okapy wyciągowe, centrale wentylacyjne do ogrzewania domów i mieszkań oraz mechanizmy sterowania tymi systemami.
Nasza oferta?
Proprietary products, consultancy services, the compilation of studies or project design documentation. For more details, feel free to contact us.